Chata s terasou na břehu Sázavy v obci Luka pod Medníkem

    Lokalita : Luka pod Medníkem, Jílové u Prahy, Praha-západ
    Evidenční číslo:
    Typ:
    Samostatně stojící
    Adresa:
    Luka pod Medníkem, Jílové u Prahy, Praha-západ
    Cena:
    430 000Kč PRODÁNO
    Cena obsahuje:
    s poplatky, včetně právního servisu, včetně DPH, s provizí RK
    Plocha obytná:
    56 m2
    Stav:
    Dobrý
    Umístění:
    Polosamota
    Konstrukce:
    Dřevostavba

    Popis objektu

    Pro milovníky přírody mám skvělou nabídku - krásnou chatku na boku skalní stěny, které se vypíná na břehu řeky Sázavy v katastru obce Luka pod Medníkem, o. Praha-západ. Budova se nachází na pozemku obce Jílové u Prahy pronajatém za roční nájemné 5145,- Kč.

    Jedná se o dřevostavbu o zastavěné ploše 42m2, užitná plocha je 56m2 a terasa má 10m2. Je zbudovaná v těsné blízkosti skály, která se zvedá nad její střechu. Přístupová cesta k chatce vede po příkrém terénu od obce Luka pod Medníkem dolů po asi 150 metrů dlouhé stezce z kamenných schodů, které jsou v některém úseku doslova vytesány do skály. Od chatky lze dojít až dolů k řece. Do chatky je přivedena elektřina. Voda je k dispozici u sousedů.

    Do chatky se vchází přes uzavřenou verandu, která chatku obepíná ze dvou stran. Ta zajímavější (štítová) strana je otočená směrem k řece. Zde veranda přechází v otevřenou zastřešenou terasu, která jako by se vznášela přibližně 2 metry nad terénem a hned jak skončí stěna chatky, navazuje opět na terén, který za chatkou tvoří příjemný uzavřený prostor s ohništěm vybudovaným ve skále. Do tohoto prostoru nelze vejít jinou cestou než přes terasu a máte zde zaručeno dokonalé soukromí. |Terasa láká k posezení, nekonečnému pohledu na řeku skrz koruny stromů a na protější břeh řeky, to vše je podkresleno zvukem vody v řece - prostě nádherná, romantická idylka. Přímo pod chatou je kamenná stráň a nerostou zde stromy, výhledu tedy nic nebrání.

    Pojďme se podívat do vnitřku chatky. Hlavní prostor v přízemí představuje místnost o velikosti 20 m2, které dominuje velký stůl s lavicí a židlemi, dále je zde malý kuchyňský kout a kamna pro chladnější dny. Vešly se sem i dvě válendy na spaní a skříň. Z této místnosti vede schodiště do podkroví, kde najdeme místnost o velikosti 18 m2, skýtající další místo na spaní a ukládání věcí. Z okna ve štítové stěně opět vidíme na řeku.

    Mezi chatkou a skálou je zbudován přístavek k ukládání dřeva a kousek dál je suché WC. V řece je možnost koupání i rybaření.

    Chatka je na opravdu nádherném ale zároveň náročném místě. Její kouzlo ocení skutečný milovník přírody, tremp srdce i duší, vášnivý rybář nebo ten, kdo prostě jen touží uniknout z bláznivé civilizace do náruče přírody. Místo je vzdálené jen 25 km od Prahy a 20 km od nejbližšího nájezdu na D1.

    Stejně jako v okolních chatách je zde slabý signál pro telefon a internet.


    Prohlídkový den proběhne 11.8.2024 od 11 do 16 hod. Zájemce prosím, aby mě předem kontaktovali pro další informace a domluvení prohlídky. Těším se na Vás.

    Díky tomu, že je chatka schována mezi vzrostlými stromy a že okolní terén je opravdu příkrý, je těžké pořídit fotografii, která stavbu zachytí celou. Pro vážné zájemce mám připravena videa.

    Základní info

    Umístění :
    Polosamota
    Typ objektu :
    Samostatně stojící
    Konstrukce :
    Dřevostavba
    Adresa :
    Luka pod Medníkem, Jílové u Prahy, Praha-západ

    Cena obsahuje

    s poplatky, včetně právního servisu, včetně DPH, s provizí RK

    Plochy

    Plocha podlahová:
    56m2
    Plocha pozemku:
    42m2
    Plocha zastavená:
    42m2
    Plocha zahrady:
    84m2
    Plocha terasy:
    11m2

    Počty místností, umístění

    Počet místností:
    21
    Počet NP:
    1
    Typ objektu:
    1. podlaží

    Energetická náročnost budovy/bytu

    Třída en. náročnosti:
    G - Mimořádně nehospodárná
    Podle vyhlášky:
    vyhláška č. 264/2020 Sb.

    Máte otázku?